TOTAAL INTERIEURADVIES – WOONKAMER NIEUWBOUWWONING – Voorhout

Van samengeraapte inboedel naar een rustig, stoer interieur dat in balans is

Dit is een kleine greep uit het totale interieurplan voor een woonkamer make-over van een jong gezin uit Voorhout. De huidige meubels kwamen nog vanuit het oude huis en daardoor ontbrak er samenhang. Ook wilden de bewoners graag andere raambekleding en mochten de indeling en kleuren ook wel over de kop.

Door de minimale loopruimte van de woonkamer naar de keuken, koos ik voor een op maat gemaakte eetkamerbank tegen de wand. Deze loopt door in een kast, met daarin een knutselhoekje voor het dochtertje verwerkt. In het advies heb ik een ovale tafel verwerkt. Hierdoor heb je geen hoeken waar je omheen hoeft te lopen en wordt de looproute naar de keuken wat ruimer en praktischer.

Een grote bank, op stalen pootjes met een heerlijke chaise lounge van ribstof, geeft opvulling en warmte aan de ruime zithoek. De zithoek wordt afgemaakt met een jute vloerkleed en een prachtige egg chair in een warme, natuurlijke kleur.

Op de wanden wordt gewerkt met 3 verschillende kleuren. Lichtgrijs, vergrijsd blauw en vergrijsd groen (Tranquil dawn, kleur van het jaar 2020 van Flexa). Doordat de kleuren maar licht verzadigd zijn stralen ze rust uit en passen ze mooi bij elkaar. Wel zorgen de verschillende kleuren voor een bepaalde spanning en diepte in het interieur. Deze koele kleuren worden vergezeld door een warme houten vloer en veel zuiderlicht. Waardoor het geheel mooi in balans is.

Follow by Email
Instagram